25-12-04

De laatste uren voor de start

Na een ietwat onrustige nacht (gelukkig was ik al enkele dagen goed uitgerust) stond ik op om 5u30’. Eerst ontbijten: enkele boterhammen met confituur en honing is alles wat ik binnenkrijg. De koolhydraten die ik de vorige dagen gestapeld had zullen hun werk moeten doen. Nog eens al mijn kledij zorgvuldig nagekeken zodat ik zeker niks vergeten ben, mijn bidons klaargemaakt en in mijn 3 bevoorradingszakjes gestoken samen met de vloeibare voeding (W-Cup) en de rijsttaartjes die mijn vrouwtje Martine zelf gebakken heeft. Mijn dochter Kim zal elke ronde 1 zakje aan mij bezorgen in de bevoorradingszone aan de Kabouterberg. Ik had haar ook een tijdsschema bezorgd aan de hand waarvan ze kon zien wanneer ik ongeveer zou doorkomen. Ze kon hierop ook de achterstand noteren die ik eventueel zou oplopen of goedmaken op mijn grootste concurrenten. Tijd nu om aan te kleden en de benen en het lijf met warme zalf in te smeren want ze voorspellen winterse buien. In mijn carrière als wielrenner ben ik enkele keren het slachtoffer geweest van onderkoeling en ik kan je verzekeren, als dat gebeurt is het over en out. Nu heb ik daar echter wel minder schrik voor aangezien ik het nog geen enkele keer kou gehad heb tijdens mijn trainingen de afgelopen maanden.

Om 7 uur was ik op de afspraak bij mijn fietsenmaker, buurman Harry Van De Water. Hij had mijn Ridley-Tiger nog een laatste nazicht gegeven. Met de juiste bandenspanning om door de modder te “zweven” vertrek ik naar de sporthal. Niet zonder Harry een “tot straks” toe te roepen, want hij zou mij begeleiden tijdens de laatste loopproef.

Na een controle door de verantwoordelijken van de V.T.D.L. kan mijn fiets in het wisselpark geplaatst worden. Goed onthouden waar hij staat, want de plaatsen blijken niet meer genummerd. Door de vochtigheid zijn de stickers immers van de nadars gevallen en de beste plaatsen zijn al ingepikt door vroegkomers. Niet getreurd echter, dit zal het verschil wel niet maken (altijd positief denken en je niet druk maken over kleinigheden is mijn motto!).

In de sporthal mijn stoel met nummer 4 gezocht (de eerste 10 uit de uitslag van 2003 hebben het nummer toegewezen gekregen van hun plaats in de uitslag) en mijn kledij en schoenen geschikt, zodat alles in de juiste volgorde gestapeld ligt om tijdens de wissel zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Zo zitten ondermeer mijn schoenovertrekken al half over mijn MTB-schoenen geschoven zodat ik nog kan instappen en enkel wat strips moet dichttrekken.

De tijd tikt weg en de laatste minuten voor de start neem ik nog even de tijd om mijn collega’s te groeten. Vooral zij die samen met mij getraind hebben wil ik nog even spreken en veel geluk toewensen. Jan Daems geeft nog een laatste briefing en we kunnen ons naar buiten, naar de start begeven.
18:43 Gepost door kastelse | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.